De Frans Jozef Glacier beklommen!!

Nat. Erg nat. En erg koud ook. Maar wel erg mooie dingen kunnen zien. ’s Ochtends vroeg op (6.45) en om 8.20 stonden we, in regenpak want regenen kan het hier, in het kantoortje van FJ Guides. We krijgen daar wollen sokken en bergschoenen uit het jaar nul om de gletsjer mee te bedwingen. Wel een stuk minder comfi dan mijn eigen meindls. En ook een stuk minder waterdicht zoals later zou blijken. Om 10 uur ongeveer stonden we naast de bus op het parkeerterrein bij de gletsjer. Vanaf daar is het dan zo’n 40 minuten hobbelen over rotsen, watertjes en nog meer rotsen tot aan de aan de voet van de gletsjer. Maar met prachtig uitzicht op de gletsjer zelf en de daaromheen liggende heuvels, bergen en watervalletjes. Zie ook deze foto:

.
Bij het begin van het ijs aangekomen moesten we onze stijgijzers onderbinden en begon een meer dan 5 uur durende tocht over het ijs.
Door helblauwe grotten, door 10 meter diepe geulen, langs ijsschotsen en gletsjerspleten. Erg mooi. Alleen jammer dat het de hele dag bleef regenen, zodat alles uiteindelijk door en door nat en koud werd. En 4 blaren opgelopen door die k*t schoenen. Maar we zijn wel een ervaring rijker. Nu maar hopen dat de foto’s gelukt zijn!

foto

foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *