van Haast naar Queenstown (door de Haastpas)

Poeh, weer een boel gedaan vandaag. En het is pas 18.00. Vanochtend vroeg op, om 8 uur op de bus. Naast wat korte stops reden we hoofdzakelijk erg snel door naar Wanaka, door een steeds kaler en droger landschap. Bomen zijn hier een stuk zeldzamer, en regen trouwens ook. In FJ regent het 8000mm per jaar, waarvan zo’n 30 meter sneeuwvormig. Hier is het droog. Dat komt door de bergen, die de wind die natte lucht vanuit de Tasman zee komt tegenhoudt. Dus de westkust is nat, erg nat, en de oostkust is een stuk minder nat. Maar ontopic: Wanaka. Kort stop voor shoppen en 1 1/2 uur stop bij de “Puzzle world”. (Dat is een groot complex net buiten Wanaka
Met een groot doolhof buiten (pittig!) schuin gebouwde kamers ( rare ervaring, word je dus erg misselijk van en heel veel visuele grapjes en puzzeltjes in soorten en maten. Joy! Daarna door naar een van de Bungy sites van AJ Hackett, die bungyjumpen op deze plek heeft uitgevonden. Leuk om te kijken maar ik hoef zelf niet zo nodig….Je kan hier in Queenstown allerlei Bungy dingen doen, straks meer, nu ga ik eerst eten.

(18-12-2002 Nog een toevoeginkje achteraf. 1) De buschauffeur op dit traject was echt knettergek. Probeerde zo veel mogelijk Possums plat te rijden, we speelden busbowling in de bus waarbij hij druk slingerde van links naar rechts. Best leuk maar wel een rijstijl om misselijk van te worden.
2) Het onderdak hier was ook een verhaal apart.
We hebben in Queenstown eerst in het ene hostel gezeten, moesten daar toen weg want de volgende dag zat al vol, toe naar Downtown Backpackers en die ook meteen gereserveerd voor na de wandeling. Maar dat komt zo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *