De eerste dag, naar de track en tot Mid-Greenstone hut

10-3-2002 De eerste dag, naar de track en tot Mid-greenstone hut

1 uur bus, 1/2 uur wachten, 5 min bus, 15 min Jetboat (wil wel met 600 PK) 5 min bus en hoeps: Je staat iets voorbij Glenorchy, op het Greenstone roadend, 78 KM van Queenstown. De bus rijd weg en komt op woensdag om 2 PM ons weer ophalen. En dan: Lopen. Van 10.00 tot 15.15 tijgeren we de heuvel op, de greenstone vallei in. Wat een gaaf landschap hier! ( foto ) Het is net Zwitserland in het klein. Compleet met alpenweides en koeien. Prachtige wandeling, goed te doen, zo af en toe door dichte “beech forests” (kijk voor beschrijving daarvan hier)

Hier groeit “mountain beech” ( er zijn 30 soorten volgens de folder) , erg mooi en de grond is bedekt met varens (waar er meer dan 80 soorten van zijn)
Dan daarna weer een stuk door de vlakte van de vallei, waar native mossen en dergelijke groeien. Dan weer een stuk heel drassig (tot de enkels…) grasland, en het riviertje slingert zich door een spectaculaire gorge zo af en toe. Heerlijk dus, lekker op tijd bij de hut ook zodat we welverdiende thee kunnen genieten samen met de enige 2 andere gasten, een wat ouder engels echtpaar en de D.O.C. officer Deane. Deane is bijzonder vriendelijk en heeft ons van alles verteld over de natuur hier en over de historie van deze trail. We gaan vrijwel direct na het eten slapen ( wat moet je hier anders) dus om 9 uur liggen we erin. P.S. Zie de foto’s voor een beeld van onze maaltijd. Het bestaat uit rijst met een “beef”sausje en bonen.

(10-1-2003 14.20 Terwijl ik dit schrijf herinner ik me dat vlak voor dat we gingen slapen er nog een reiziger aankwam bij deze hut. In het schemer donker dus al ( het word daar om een uur of 6.45 donker ) kwam deze man aan, een raar type met erg grote bril, een tikkeltje wereldvreemd iemand op het eerste gezicht maar met als hobby wandelen. Ik geloof dat het Marek was die de gedachte ook uitsprak dat het zo een seriemoordenaar zou kunnen zijn…nee, het viel mee, hij bleek erg aardig en we hebben nog even leuk gepraat. )

Het begin van de greenstone vallei:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *