De laatste dag Caples track

We moeten om 2 uur bij de bus zijn, het is 4 tot 6 uur lopen dus voor de zekerheid gaan we om 8 uur weg van Upper Caples hut, zodra het licht word. De muggen hier zullen we in ieder geval niet missen. Vandaag laat het weer ons voor het eerst in de steek, het is regenachtig en koel. Maakt het afscheid van deze omgeving wel makkelijker.
We lopen lekker door, twijfelend over wel of niet regenpak aandoen, en na 4.5 uur al staan we weer op de parkeerplaats. Mooi stuk wel, met heel veel koeien onderweg. Ik moet bekennen dat na 4 dagen in de rimboe met sandfly’s, open beerputten als toilet en geen douches het eerste contact met de bewoonde wereld wel weer fijn is. Wachtend op de bus bij de Road-end shelter hebben we een uurtje en dus eten we wat Mie en fantaseren daarbij ( zoals wel vaker in de rimboe) over dubbele Whoppers met kaas, frieten, gehaktballen en warme douches. Uiteindelijk in Queenstown bestluiten we voor ons doen luxueus uit eten te gaan in Queenstown, bij een leu kMexicaans restuarant om d hoek bij ons hostel. Heerlijke banansplit als toetje, en hele goede Nacho’s als hoofdgerecht.

Om het terugkeerfeestje te completeren heb ik mezelf ook nog getrakteerd op een mooie hoofdlamp, Erg mooi apparaat, 1000 branduren als LED lamp en 70 meter schijnen met de Xenon halogeen pit. Cool!
Dit is hem:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *