Mountainbiken

Dat opent nieuwe perspectieven… Heerlijk gefietst vandaag, over de weg naar de Huka Falls en vanaf daar langs de rivier weer verder omlaag naar de Aratia-dinges Fall/dam over een echte mountainbike track (Was heel vet, hard downhillen) Ik was er wat enthousiaster over dan Darja trouwens. We kwamen op tijd bij de dam om het openen van de flood-gates te zien. Dit doen ze dagelijks zodat touristen kunnen zien hoe de stroomversnelling net benedenstrooms van de dam er dan uitziet. En dat is inderdaad indrukwekkend. Wat een geweld barst er dan los. Daarna zijn we nog een klein stuk doorgefietst, nu richting Taupo, over de weg en daarna een stukje de bergen in naar het gebiedje “Craters of the moon”. Dit is een kleine vallei die letterlijk borrelt van de vulkanische activiteit. Er naartoe fietsen was een beproefing want een stuk klimmen maar absoluut de moeite waard…in plaats van proberen te beschrijven hoop ik dat de foto`s het goed laten zien…

Foto`s


       

We hebben er een uurtje rond gewandelt, zwafel gesnoven en verbaasd naar het geborrel en gesis van de aarde geluisterd. Hierna zijn we op topspeed nar beneden gefietst, de berg weer af en door naar taupo, wat met al die heuvels hier dus nog flink trappen is. Maar al met al een prima dag gehad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *