Auckland War Memorial Museum

Eindelijk komt het er dan toch van: The Auckland War Museum. Met een mooie tocht (dezelfde die ik al eerder met Darja had gelopen) wandelen we nu met z`n vieren via The Domain (met machtig mooi uitzicht nog steeds) naar dit grootse gebouw. Het museum heeft overal bordjes ?Free entry? maar er staat wel een gorilla voor de deur die een donation van je eist. Nou ja, dat is het zeker waard. Het museum herberd namelij keen gigantische hoeveel eid prachtige voorwerpen uit de Maori cultuur en geschiedenis en de moderne geschiedenis van NZ. Tot en met de inzet van het Maori battalion in de tweede wereldoorlog. Zodoende staat er oa ook een Spitfire, een Zero en een V2 raket?Allemaal erg leuk om te zien.
Na enkele uren rondgedoold te hebben wandelen we weer naar buiten en door Parnell weer terug. Deze keer hoppen we wel even binnen bij http://www.chocolateboutique.co.nz/ voor een kopje chocomel en wat ander lekkers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *