Het spookt op de iMac!

Hallo Kijkbuiskinderen,
ik heb nou toch iets raars meegemaakt. Van de ene op de andere dag doen mijn websites het niet meer, mysql socket not found errors… Wat blijkt, alle privelege tabellen in /usr/local/mysql/data/mysql/ zijn ineens *verdwenen* en daardoor gaat mysql hard over zijn nek als ik hem probeer te starten. Daarnaast had MySQL ineens geen schrijfrecht meer op enkele files (“idata” oid, ook in de data map.) Inmiddels draait het zaakje weer doordat ik vanaf een backup deze bestanden heb teruggezet (meevaller dat dat werkte trouwens!).

Maar nu knaagt het toch een beetje aan me: wat is er fout gegaan, en hoe kunnen we dit in de toekomst voorkomen. In de periode waarin dit gebeurt is stond de iMac buiten bereik van anderen ergens op een zolder in Bussum…
Wie weet wat dit veroorzaakt mag het zeggen.
Het spookt!
Thomas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *