Logica (en wikipedia)

Ik hoop dat iedereen inmiddels bekend is met WikiPedia, de online encyclopedie die door vrijwilligers uit de hele wereld word geschreven en onderhouden. Sterker, ook jij kan er aan meewerken. Het idee is om zo alle kennis vast te leggen en vrij toegankelijk te maken voor iedereen. Lijkt me een van de mooiste projecten van deze tijd. Misschien nog wel mooier dan Archive.org en projecten zoals Gutenberg. Dit zijn allemaal voorbeelden van initiatieven die nu langzamerhand laten zien waar de echte kracht ligt van het internet, het delen van informatie tussen individuen.

Een mooi voorbeeld, tamelijk random maar het sprak me aan, van een WikiPedia pagina is deze. Iedereen die zich ooit heeft verbaasd over de gebrekkigheid van de logica die de publieke opinie bepaalt is dit een heerlijk stukje. Voor mensen die daar nog nooit over hebben gedacht zou het lezen van deze pagina verplicht moeten zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *