Polen – Mooi, leuk en oostblok

Alweer 8 dagen zit ik in Polen, een absolute aanrader tot nu toe. Polen is heel duidelijk hard bezig alle
economische achterstanden weg te poetsen, en ik heb er eigenlijk alle vertrouwen in dat dat binnen
niet al te lange tijd gaat lukken ook. Overal word gebouwd, overal nieuwe winkels en de middeleeuwse binnensteden worden opgeknapt om toeristen te trekken. Hostels zijn overal te vinden en voor zo’n 10 euro pp inclusief ontbijt een kamer met z’n drieenkan je met de beste wil van de wereld niet onredelijk noemen. Het prijspijl is hier in het algemeen erg vriendelijk, elke dag uiteten is financieel dan ineens zells voor studenten best te doen.
Met Marek en Bob reizen bevalt ook prima, Marek kan je altijd op vertrouwen om mooie verhalen uit de mouw te schudden en is hier in Polen een uitstekende gids. Bob is gezellig en praatgraag als altijd dus veel stiltes vallen er niet als we weer eens een paar uur in de trein zitten. Polen is toch tamelijk groot, dus als je van Krakau naar Warschau reist duurt dat rustig 3 uur, van Warschau naar Gdansk iets langer nog, van Gdansk naar Leba kost zomaar 3 uur omdat het een boemeltreintje is, en vanaf Leba naar Torun kost zomaar 5 uur.
De steden zijn erg mooi, absoluut de moeite waard, en de stranden van Leba kunnen zich zonder meer meten met de mooiste zuidelijke stranden. De sfeer is erg ontspannen en in tegenstelling tot Fransen en Italianen is de grote meerderheid van de Polen nog blij verrast een buitenlander te zien en erg gastvrij.
De familie van Marek in Warschau is ook bijzonder vriendelijk en we hebben daar twee dagen als koningen gezeten; ze moeten bang geweest zijn dat we verhongerd waren in Krakau want we zijn proffessioneel volgestopt met heerlijkheden.
Tot zover deze update, binnenkort staan er hier ook foto’s. De echt nieuwsgierigen kunnen vast spieken naar wat er komt onder overige fotos –> Polska maar daar zit nog geen ordening of selectie in…

Een hartelijke en zonnige groet,
Thomas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *