Garmin Edge 800 op de Mac

Ik kreeg deze vraag per E-mail maar misschien heeft iemand anders er ook wat aan:

Q: Werkt de Garmin Edge 800 met een Mac?
Werken de kaarten ook, dus kan ik de DVD gewoon in de Mac stoppen en dan kaartdelen aanvinken en uploaden? Ben je zeker dat je de kaarten niet eerst op een Windows machine moet ‘unlocken’? Dat was een tijdje geleden wel nog zo.

A: Ik ben erg tevreden, maar ik gebruik de kaartfunctie tot nu toe maar beperkt, die zie ik meer als leuk voor in het buitenland. Ik gebruik nu een gratis kaart waarbij unlocken geen probleem is:http://www.openstreetmap.nl/

Als ik het goed begrepen heb kan je officiele garmin kaarten ook vanaf de mac gebruiken, maar dat heb ik niet geprobeerd. Er is hier software voor beschikbaar van Garmin:MapInstall and MapManager for the Mac software version 2.1.6 (May 27, 2010)

Qua training software vind het de Garmin Training Center meer dan voldoende, zeker samen met de online “Garmin Connect” site.

Er zijn ook een aantal 3rd party kaart / trainings applicaties die er erg mooi en helemaal “Mac” uitzien, zoals bijvoorbeeld Trailrunner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *