Amsterdam-Londen- Singapore

Het is inmiddels alweer de 11de, dus ik zal even een inhaalslag maken.
Schiphol: Uitgezwaaid door familie en vrienden (Musketies Rule!!) vertrekken we om 19:15 zoals gepland naar London Heathrow. We vliegen een luxueuze Airbus 316 (of heette ie 320?). Lederen bekleding! Als we afdalen is het prachtig helder en het uitzicht is adembenemend. We kunnen de dubbeldeks bussen zien rijden!

Na een tamelijk saaie wachttijd van 2 uur kunnen we boarden op een gigantische boeing 747-400 van Qantas Airways, vlucht QF10. We hebben mooie plekken recht voor een groot projectiescherm maar helaas niet bij een raampje zoals net. Tijdens het opstijgen kunnen we nu wel de snelheid, hoogte en plaats (met 3d kaart) aflezen Zelfs de verwachte tijd van aankomst en de lokale tijd in Singapore werden alvast vermeld.En darna een leuke film natuurlijk. (The Others met Nicole Kidman)
Het blijft al met al toch weleen lange zit,zo’n vlucht van 12 uur. Wel een prachtig moment onderweg: Zonsopgang boven de woestijn en bergen (ergens rond Iran schat ik). Erg mooi om te zien.

Om 19.00 lokale tijd landen we in Singapore, en was het tijd voor de volgende uitdaging: Een slaapplaats vinden in een vreemde stad. Bij de hotel-balie aangekomen maakten 2 engelse meisjes ons duidelijk dat ze al 20 hostels hadden geprobeerd en dat ze allemaal vol zaten. Oeps. Gelukkig hadden ze snel daarna meer geluk en ze zijn zo vriendelijk geweest daar ook een kamer voor ons te regelen. Das nou een meevallertje!
We habben toen maar met zijn allen een taxi gedeelt (komt dan op 5$ pp ofzo) Goed te doen naar ons Hostel. Geen idee waar dat ding zit natuurlijk op dat moment, je word ergens gedropt midden in een straat in een stad waar je echt geen idee van hebt hoe die in elkaar zit. En ook het hostel zelf is een belachelijke doolhof van kamertjes, trakketjes,gangetjes en nog meer trappetjes. Geen idee hoe dat ooit bedacht is. De WC’s zitten b.v. per verdieping achter op een soort balkon gebouwd. Gelukkig zitten we wel dicht bij het centrum en de Metro, en is de prijs ook meer dan redelijk met 6 $ per nacht voor een 2pers. Kamer met Airco.

En nu: Douchen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *