Singapore: China Town

Zojuist hebben we ook de 12 dollar voor de 2de nacht afgedragen, want het is eigenlijk best wel prima hier in de ?Cozy Corner? Erg fijn zo?n airco als het buiten 30 graden of meer is. Ondanks dat hebben we vannacht maar zo?n 6 uur geslapen. We waren behoorlijk van slag door het tijdsverschil. We kwamen natuurlijk ook laat aan ook door gebrek aan honger hebben we pas om 11.30 avondeten gehad. Overigens wel erg lekker avondeten, noodles met een koel biertje. Het bier was duurder dan het eten wat slechts 4$ kostte!
Als je dan denkt dat nog goedkoper niet kan: Het ontbijt is hier gratis. Wit brood met margarine en een soort klonterig spul wat voor jam moest doorgaan. Eetbaar, maar meer ook niet.
Na het ontbijt op het dakterras heb ik toch maar een setje sandalen aangeschaft: De temperatuur in Singapore is net iets te hoog voor grote en erg hete bergschoenen. Ik heb ze uiteindelijk gekocht in een van de erg chique warenhuizen waar ze in Singapore echt dol op zijn. Erg fijn al met al van die luchtige sandaaltjes. Zo fijn dat ik teruglopend vanuit het warenhuis naar het hotel (Om die zware bergschoenen te dumpen voordat we de stad ingingen) een 80 CM diepe goot over het hoofd heb gezien. Gelukkig goed afgelopen want het toch zuur als je op de eerste dag je been breekt.

De rest van de middag hebben we door de stad gedoold met als hoofddoel het oude Chinatown district aan de andere kant van de stad. Erggoed te doen lopend en je ziet onderweg de meest fantastische dingen. Gebouwen uit de coloniale tijd afgewisseld met traditionele Chinese tempels en daarnaast dan weer westerse moderne hoogbouw. Erg apart al die contrasten in stijl.
Ook opvallend vind ik dat de hele stad is vergeven van het groen. Overal bomen, stukken gras, parkjes, sportvelden. Het soort verschil Italie-Nederland maar dan twee keer zo groot. In chinatown hebben langs allerlei marktjes gestruind en ons vergaapt aan de rare producten. Die daar verkocht worden. Hier hebben we ook wat broodjes en crackers gekocht. Opvallend hoe anders brood en zelfs crackers hier smaken. Wel lekker. We hebben ze vervolgens op een nabijgelegen prachtig groene heuvel opgegeten en daar ook meteen wat gerust. Hoe het daar heette moet ik even op de kaart opzoeken, iets met …… Hill Park. Vanuit dit park zijn we vervolgens via Chinatown doorgestoken naar de kust, en zo langs de kust weer naar ons hotelletje, waar ik dit nu snel schrijf. Ik ben na al deze indrukken namelijk hard toe aan een dutje en ga zo lekker naast Darja liggen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *