Botanische Tuinen

De laatste dagen (het is nu 14-2 en ik zit op Sydney Airport) zijn snel gegaan, zo snel dat het niet van schrijven is gekomen. Maar terugkijkend: foto11rol1.jpg
foto15rol1

foto16rol1

Ondanks ons eten gistereavond bij de echte Indier in Little India, waar het lekker was maar niet al te schoon, heb ik nog geen problemen met mijn buikgehad. Gelukig maar. Na onze eerste kennismaken gisteren wilden we graag de wereldberoemde Botanische tuinen bezoeken en dat is terrecht gebleken: Wowie. Ik dacht dat de bomen en planten in debinnenstad mooi waren, maar dit park sloeg echt alles. De mooiste bomen, planten, varens en bloemen die je je kunt voorstellen, honderden soorten bij elkaar. Al allemaal prachtig aangelegd rond grote gazonenn en waterpartijen. Zeker geen spijt van dat we daar een dag hebben doorgebracht. Bovendien konden we in de schaduw van enkele grote palmen mooi ons slaaptekort wegwerken. De biologische klok is nog goed van slag! Maar dat terzijde. Het is vreemds te zien hoe groot alles hier is: Zelfs de vlinder zijn gigantisch (15 cm zeker!) en de bomen lijken wel schaal 2:1. Een van de hoogtepunten vonds ik zlef de Orchidee‘n tuin, wat een kleuren daar.

foto17rol1 foto18rol1

Deze avond hebben we voor het eerst in plaats van Die-Hard op straat in een onhygienisch stalletje in een fatsoenlijk aandoend restaurant gegeten. Misschien was het niet eens zo lekker als de Indier gisteren maar het is toch ook wel een veilig gevoel zoÕn relatief schoon stukje voedsel. Na het eten hebben we onze tassen gepakt want morgen om 10.00 checken we uit en vliegen we verder naar Sydney.

foto19rol1 foto20rol1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *