Met Stray naar Kaikoura

18-02-2002

We zijn vandaag om 14.20 op een Minibusje gestapt richting Kaikoura met een soort kabouter als chauffeur: Hij had een kalend hoofd met gigantische pilotenbril, een krullende baard tot op zijn navel, een mosgroene korte broek tot iets boven de knie met witte hoge kousen opgetrokken tot net onder de knie. Dit alles afgemaakt met een stel leren Jezussandalen.

(Mijn eigen sandalen uit Singapore zijn trouwens inmiddels stuk gegaan en provisorisch gerepareerd met een stuk of 10 spijkers. Die gaan voorlopig niet meer kapot : )

Maar goed: de route was erg mooi, door de Canterbury Plains rondom Christchurch naar de heuvels (zo’n 500 m hoog) voor Kaikoura en dan weer afdalen naar de kust. Alle bomen, planten en landschappen lijken hier..anders. Behalve het gras dan. Kaikoura is een behoorlijk toeristisch vissersdorpje dat tegenwoordig leeft van tours zoals “Meet the Dolphin”, “Whale Watching” en “Swimming with Seals”. Een beetje te wat mij betreft, maar dat deed niet af aan het mooie uitzicht vanuit ons hostel: (Zie foto 25 van rol 1) Heerlijk om te ontbijten met zo’n mooi uitzicht op de bergen.
De organisatie van Stray lijkt nog niet helemaal 100%, we moeten daardoor vandaag zelf een maaltijdje zien te regelen. Het is natuurlijk wel een verzachtende omstandigheid dat we pas zo laat hebben geboekt.

Komt vast allemaal goed, morgen gaan we naar Marahau.

P.S. Het ritselt hier van de klassieke automobielen 1 Rolls, 4X Austin en 2 T-Fords hebben we vandaag zien rondrijden. Zal ook wel door het mooie weer komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *