FJ: De Grote Tocht

Stralend weer vandaag. We moesten toch maar weer eens serieus wandelen, en dat is gelukt: 7 uur was het totaal heen en terug naar “Roberts Point”, een prachtig uitzichtspunt aan de linkerflank van de gletsjer. Maar voordat je daar bent…4 uur door regenwoud ( foto, foto ), over hangbruggen (foto), watertjes en riviertjes doorwaden/overspringen, langs watervallen trekken, over erg veel rotsen klauteren (foto), kleine en grote, soms echt flink klimmen over in vroeger tijden door de gletsjer uitgesleten kale rotsen. Maar de beloning was ernaar, het uitzcht was echt prachtig. (foto, foto)Erg mooie track al met al, de foto’s zullen dat vast beter laten zien dan dit verhaaltje. We hebben vlak voor het eind nog serieus overwogen om terug te gaan i.v.m. de tijd, omdat we pas relatief laat begonnen was het toen al 4 uur en om nou in het donker terug te moeten is echt niet leuk. Uiteindelijk viel het mee, de terugweg bergaf ging sneller dan we hadden gedacht. Wel erg zwaar voor knieen en enkels. Ach, dat komt vast weer goed met een dagje rust.

P.S. Het landschap hier, met al dat groen, de rotsen en de creatief aangelegde paadjes, bruggetjes en trappetjes is net een scene uit een van de eilanden in het spel Myst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *