Verkennen van Te Anou

17, 18 en 19-3-2002 Te Anou

Op het laatste moment, 10 min voor vertrek in feite, hebben we toch maar besloten om hier nog te blijven na de enthausiaste verhalen van mede-stray pasagiers die we kenden uit Queenstown maar die hier dus al een bus eerder waren aangekomen over de bossen en het uitzicht over het meer. (heeft Marek foto’s van.) Ik begin een beetje schrijfmoe te worden dus beperk me tot de hoofdpunten:

17- 2-2002 Verkennen Te Anou
Paddestoelen aan de oever van het meer:

Rustige dag, Darja geholpen bij het traceren van haar dagboek wat nog ergens in Queenstown moet liggen . De mensen van het internet cafe zijn erg vriendelijk over de telefoon en beloven het dagboek na te sturen. Na een korte shop-ronde in de plaatselijke supermarkt besluiten we te splitsen in 2 groepen, M en F gaan slapen en ik ga met Darja een paar uurtjes wandelen. langs het Te Anou meer. We belanden bij het WildLife Center, een terrein met grote kooien waarin allerlei vogelsoorten worden opgevangen. Zo zijn er vier Kea’s, een Morepork uil, Parakeets en andere rare vogels. (Takahe? Bestaan er in totaal nog maar 200 van…) Leuke tijdsbesteding om daar wat rond te kijken.

We eten vandaag patat, kipfiletjes en roerbakgroenten wat erg lekker is, maar de hoeveelheid houdt niet over. ’s Nachts in de gemeenschappelijke ruimte F1 gekeken tot 1 uur , was een erg leuke match!

Marek bekijkt een Takahe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *