Te Anou: van Queenstown naar Milford Sound

De dag begon lekker zonnig en liep over naar regen, stromende regen, met als dieptepunt uitgerekend onze cruise door de Milford Sound. Lekker echt. Maar vanaf het begin:

’s Ochtends vroeg op, 7.45 aantreden bij de bus op een parkeerplaats ietsjes verderop. Eerste stop: The Mirror lakes Wel aardige meertjes maar het weer moet denk ik beter zijn om het echt goed te kunnen beoordelen. Het landschap veranderd gedurende de reis van glooiende heuvels naar hele ruige, stijle bergen. En het regent steeds harder. Deze regio heet Fjordland en kenmerkt zich door deze bijna vertical bergwanden, met donkere, bijna zwarte steen waar nu door de regen ontelbare watervalletjes vanaf stromen. Erg mooi. (Zie ook deze foto van Marek en Fien.)
Op de schaarse vlakke stukjes en in de valeien groeit tropisch aandoende begroeiing.
De tweede stop is bij een spectaculaire kloof waardoor een klein riviertje stroomt, met enkele uitkijkpunten bij watervalletjes etc. Uiteindelijk arriveren we om 15.00 in Milford voor onze Cruise door de “wereldberoemde Milford Sound”. Waar het vandaag dus helaas pijpestelen regent, en dat blijft ook zo gedurende onze 2 uur durende cruise. Best jammer maar alsnog ook wel heel mooi door de spectaculaire watervalletjes en watervallen. (tot 300m hoog volgens de reisleider. Deze keer moeten we dus ook de foto’s uit de foldertjes maar laten zien naast die van mij.

Al met al toch een indrukwekkende dag.

Fotos van Milford door mij gemaakt

Watervallen, Close-up van waterval, Zeehonden in Milford, en een Waterval maar dan hoger

Foto’s uit de folders:


   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *