Raglan naar Hahei

Vandaag reizen we verder naar Hahei. Hahei is een populair vakantieoord voor Nieuw Zeelanders, gelegen aan een baai met eilandjes en een kust vol gouden stranden.

Foto`s van het gebied bij de Waitomo Cave`s

Na een lange dag, met een prachtige wandeling in het gebied rond de Waitamo Caves waren we allemaal best toe aan een warm bad… en dat komt goed uit: Dit gebied rond Hahei en Waitamo is gevormd door vulkanische activiteit en daardoor zijn er warmwaterbronnen..maar daarover later meer. De steen is hier heel zacht en zandsteen achtig, waardoor er overal prachtige rotsformaties en grotten in het landschap opduiken. Die grotten vonden we wat duur maar het landschap hebben we dus erg veel plezier van gehad. Na 3 uur wandelen daar reden we door naar Hahei. Hahei licht ook in een gebied met veel vulkanische activiteit daardoor stroomt er heet water vlak onder de oppervlakte richting de zee. Op Hot water beech kan je zelfs een kuil graven en daar dan in gaan zitten, het water is dan zo?n 38 graden. Dat is dus precies wat we deze avond hebben gedaan. Warm water op het strand in het donker, daarna afspoelen in de zee. Heerlijk echt! En mijn hoofdlamp heeft zijn nut kunnen bewijzen ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *