Auckland- Paihia

Het is weer zover, we hebben weer een compleet geschifte driver. Maar wel prettig gestoord. Hij komt zelf uit de regio die we nu doorkruizen, heeft en tijd in Australie gewoond en is hier nu op vakantie. Wat doet hij dan in onze bus? Hij is bevriend met wat mensen van stray en ze hadden een driver tekort. Hij is er duidelijk blij mee en neemt een mooie tourroute naar boven toe, stopt bij allerlei leuke kleine stadjes en de verplichte prachtige waterval. Onderweg verteld hij hondertuit over vanalles en nogwat. Deze dag zijn de landschappen dan ook echt zo mooi dat zelfs wij, geharde NZ gangers als we inmiddels zijn ervan onder de indruk zijn. Glooiende heuvels met grote stukken native bush, groen en fris alsof het lente is. En dat aan het einde van de herfst, wat het hier inmiddels toch echt is. Dit stuk NZ ligt echt duidelijk veel zuidelijker en is dus ook een graad of 7 warmer dan het zuiden… Gibbo (de driver) verteld de hele dag druk over deze omgeving en daardoor gaat de tijd erg snel en pretig voorbij. `s middags liggen we nog even op een prachtig gouden strandheerlijk zwemmen hier! Het betere leven echt. Gibbo is een Maori en verteld ons na de lunch nog even het nodige over boomsoorten, voglesoorten en de maori cultuur.
Stel je dit voor als: Je rijdt rustig over een landweggetje. Ineens gaat Gibbo vol op de rem, stapt uit en wijst een Blabla boompje aan….Maf maar wel leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *