iMac update

Het zat er aan te komen, maar ik kwam er steeds maar niet aan toe.
Deze server draaide een achterhaalde versie van het Mac OS, met daarop een achterhaalde Apache, die via een schier antieke php module gegevens haalde uit een archaische MySQL database. Uit beveiligingsoogpunt verre van optimaal en ook qua snelheid van het geheel was er dus nogal wat winst te maken met een upgrade. maarja, begin er maar eens aan.

Nou, vandaag is dat dus gebeurd en na zon 4 uur klooien staat hij er dan: Mac OS X 10.3, Apache 2.0.48 met SSL, MySQL 4.0.15 en PHP 4.3.4.
Voorlopig kan ik dus weer lekker pagina’s serven vanaf de iMac. Hoeveel paginas vraag je je misschien af? Nou, ik ook, dus ik heb de logfiles eens bekeken en er een rapportje van laten fabrieken. Hier kan je deze vinden voor dec 2002 tot vandaag: Rapport (Pas op! Dit bestand is zo’n 500 KB groot.)

Voor de ongeduldigen: Er zijn zo n 40000 pagina’s opgevraagd (gemiddeld 910 per dag), bestaande uit zon 350000 requests. In totaal is er 7,221,856,192 bytes aan data het web op gepompt, ongeveer 7 gigabyte…Veruit het meeste daarvan bestaat uit jpg plaatjes uit de /digicam en /gallery directorys.

Zo! En nu eerst een biertje…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *