Nerd TV

Voor iedereen die klaagt over het nivo van de nederlandse televisie moet het internet en de mogelijkheid video te streamen hoop bieden.
Lagere kosten maken het mogelijk programma’s te maken voor relatief kleine doelgroepen.

Een goed voorbeeld is Nerd TV.

Ik citeer van de site:
“NerdTV is a new weekly online TV show from PBS.org technology columnist Robert X. Cringely. NerdTV is essentially Charlie Rose for geeks – a one-hour interview show with a single guest from the world of technology. Guests like Sun Microsystems co-founder Bill Joy or Apple computer inventor Steve Wozniak are household names if your household is nerdy enough, but as historical figures and geniuses in their own right, they have plenty to say to ALL of us. NerdTV is distributed under a Creative Commons license so viewers can legally share the shows with their friends and even edit their own versions. If not THE future of television, NerdTV represents A future of television for niche audiences that have deep interest in certain topics.”

De eerste aflevering met Andy Hertzfeld is al aardig, hoewel ze van mij meer hadden mogen ingaan op folklore.org. Maar de toekomst is nog veelbelovender met namen als Steve Wozniak , Doug Engelbart en Bill Joy

Veel plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *