Vind je het gek…

Windows is zo lek als een mandje. Nog steeds. En dan is er altijd wel weer iemand die vind dat het aan de gebruikers ligt. Nu ben ik de eerst om te beamen dat de zwakste plek van elke beveiliging vaak in de menselijke kant van het geheel zit maar als ik soms lees wat ervaren windowsgebruikers doen om hun systeem veilig te houden, vraag ik me wel eens af of het nu reeel is van Microsoft dat ze het dit soort kennis van mensen verwachten.

Ik citeer: “Part of the problem is the default settings of Windows XP Home and Professional. I really wish there was a “secure laptop” Local Security Policy profile that a user could select to automatically configure all of the XP services, etc. Whenever I purchase a new laptop, I have to spend a whole day disabling potentially insecure things like UnPNP, Telnet, Remote Desktop, Remote Registry, SSDP discovery, guest account, default file and printer sharing, etc. and setting up IPSec policies.”

Vinden we het gek dat niemand dat doet.
Waarom switcht dan niet iedereen naar Mac OS X of Linux?

Afgezien van argumenten zoals “onze software draait daar niet op” (waar ik nog wel eens een pittige discussie over zou willen voeren maar dat komt een andere keer) en kosten ( nee dagen lang kutten met security instellingen en verloren data door spyware/virus ellende kost niets) kan ik maar één hele sterke verklaring bedenken, en ik citeer weer:
“What keeps them from switching over to OSX? No user friendliness issues in OSX. No virus issues either. And you would think that the 17” powerbook would be the perfect way for upper management to prove they’ve got the biggest dicks in town at those sales meetings and trade shows. But even bring up Apple gear to your local IT department and they’ll fall over themselves to get you out of their office, going on about not supported blah blah blah. Of course, without virusses on the network and with an ultra friendly OS not interfering with users, they’d all be out of a job. Keep an eye out for the telltale signs of panic in their eyes when anyone so much as mentions it. You’ll see what I’m talking about… “

Dat is nog eens een scherpe waarneming.
Nu wachten tot er ergens een paar bobo’s wakker worden en dit ook gaan inzien.

Thomas

PS: heerlijk aan zo’n blog: keihard flamen wat je wilt en niemand die er last van heeft 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *