Mac OS X Server virtualisatie: bestaande server verhuist naar VM.

Deze website heeft afgelopen jaren op een oude MacBook gestaan, die ergens in een hoekje van mijn huis stilletjes zijn werk deed. 

Afgelopen weken begon de harddisk van deze MacBook kuren te vertonen, dus het was tijd voor verandering. Ik probeer de rotzooi in huis iets te beperken (samenwonen blijkt dat effect te hebben) en wilde eens proberen of het niet voorlopig, als tussenoplossing naar volledige Cloud server diensten zou werken om deze oude MacBook te virtualiseren op mijn iMac.

Het goede nieuws: dat is gelukt, en deze webpagina komt nu vanaf een virtuele machine met 10.6.8 in VMWare Fusion, gehost door mijn iMac met OS X 10.8 Mountain Lion.

Dit geeft mij de tijd om rustig services over te pompen. Zo is de E-mail nu al Google Apps; de TimeMachine back-up vervangen door CrashPlan+ en de fileshare komt direct van de iMac. Nu nog een mooie oplossing voor de website en dan met name de fotoalbums, liefst zonder dat ik mijn ziel aan FaceBook verkoop of mijn halve salaris aan Amazon Cloud diensten afstaan.

Genoeg geneuzel: dit is hoe je deze truc uitvoert:

http://communities.vmware.com/message/1388957#1388957
 

One Reply to “Mac OS X Server virtualisatie: bestaande server verhuist naar VM.”

  1. Tip: Virtual servers do not like it when their disk-image disappears while they are active, for instance when the external harddisk storing the image is accidentally kicked out of the power socket…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *